Instructeur

Ik ben Dion Scholten, geboren te Zoetermeer in 1973. Eind 2015 ben ik begonnen met mijn eigen Kungfu school te Zoetermeer waar ik zelfstandig les geef.

Na wat jeugdjudo in 1978 kwam ik in 1985 voor het eerst in aanraking met Chinese vechtsporten bij de Associatie Wing-Chun Kung-Fu, toen nog in Zoetermeer.
In 1992 ben ik bij Master S.B. Lee te Rotterdam begonnen. Master Lee is geboren in 1953 in Maleisië en startte op jeugdige leeftijd met kungfu training. Voordat hij vertrok naar Europa bestudeerde hij verschillende stijlen. In 1970 kwam hij aan in Duitsland en gaf daar les aan Interpol. In 1974 reisde hij door naar Nederland. Na enkele jaren van besloten lessen opende hij in 1977 een school waar iedereen terecht kon om zijn Kungfu stijl te bestuderen. Na vele decennia van training en studie heeft hij een geheel eigen en unieke stijl ontwikkeld met als grote invloed het Zuid Shaolin Kungfu.

Van jongs af aan heb ik een fascinatie voor Chinese taal, cultuur en geschiedenis gehad. Dit leidde ertoe dat ik kort Sinologie (en tevens Indonesische Talen & Culturen) gestudeerd heb in Leiden en in 2001/2002 in China heb gewoond. Ik woonde toen in de stad Anshan en daar heb ik moderne taiji bestudeerd in het park onder instructie van mevrouw Shi.

In november 2005 ontving ik het ik het Assistant Certificate van Master Lee. Het jaar erop, in juni 2006, bezocht ik samen met enkele medeleerlinge onder begeleiding van Master Lee voor het eerst de Penang Sao Lim Athletic Association te Georgetown, Maleisië. Dit naar aanleiding van het zestig jarig bestaan van de Association in dat jaar. Dit was mijn eerste kennismaking met kungfu in Penang.

V.l.n.r. Koay Ah Kean, Chew Ah Bee, Yeow Seng Ghee, Chief Instructor P’ng Chye Khim, mijzelf, Master Lee Sai Bah en als laatste drie mijn medeleerlingen: Rob Kollmann, Nimfry Nahafthik en Gwan Tan in 2006.

Daarnaast ben ik in 2012 begonnen met de studie Chinese Geneeskunde. Eerst met Acupunctuur en later Tuina massage. In 2016 ben ik begonnen met mijn praktijk Wukong.

Begin 2018 besloot ik een nieuwe reis naar Penang Sao Lim Athletic Association te maken om daar een trainingsstage van drie weken door te maken, in het kader van ‘back to the roots”. De nieuwe Chief Instructor  Yeow Seng Ghee ontving mij daar.
Oude bekenden en nieuwe ontmoetingen in Penang brachten  mij weer nieuwe mogelijkheden tot groei en verdere ontwikkeling in het kungfu.