Syllabus

Hieronder een overzicht van de verschillende  zogenaamde series. Laatstgenoemde heten in het Chinees taolu (套路). In Japanse vechtsporten ook wel kata genoemd. De terminologie gebruikt in de trainingen is vaak een Nederlandse interpretatie van de Chinese naam of de Chinese naam uitgesproken in een Zuid Chinees dialect (Hokkien).

五步基本拳 Wubu Jiben Quan 5 stap basis
衝拳 Chong Quan Chong Kun
二十四手法 24 shoufa 24 technieken
梅花棍 Meihua Gun Lotus stok
混功 Hun Gong Kun Kung
四十八手法 48 shoufa 48 technieken
九龙大刀 Jiulong Dadao Breedsabel
柔拳 Rou Quan Jil Kun
春秋大刀 Chunqiu Dadao Hellebaard
虎鶴雙拳 Huhe Shuang Quan Tijger Kraanvogel

Dit is de kern van de stijl “Noord Zuid Kungfu”. Naast de series zijn er natuurlijk nog veel andere elementen in het kungfu zoals speciale oefeningen voor explosiviteit (fajing 發勁), ademhalingsoefeningen (氣功), hardings en conditioneringsoefeningen (内功) en zelfverdedigingstechnieken (自衛).

Hierna is er nog een aparte uitbreiding mogelijk in de Sao Lim (Zuid Shaolin) stijl van de Penang Sao Lim Athletic Association. Voordat hier aan begonnen kan worden zijn er nog enkele korte series ter introductie van deze stijl, zoals o.a. Sibianquan 四边拳 (4-kanten vuist) en de Babuquan 八步拳 (8 stap vuist).

De basis van het Sao Lim ligt in de volgende 8 series:

二支梅 Er Zhi Mei Vuistserie
柳悅 Liu Yue Vuistserie
祈振 Qi Zhen Vuistserie
插柳翻身拳 Chaliu Fanshen Quan Vuistserie
少林齊眉棍 Qimei gun Stok
五柳单刀 Wuliu Dandao Sabel
鎖喉枪 Shuohou Qiang Speer
达摩剑 Damo Jian Zwaard

Na deze basis volgen eventueel nog vele andere series, zoals: de lange stok 少林長棍, shaolin sabel 少林刀, 6 harmonie vuist 六合拳, Lohan stijl 伏虎罗汉拳, de schoffel/hak 锄头 en de drietand 虎叉.