Syllabus

Hieronder een overzicht van de verschillende  zogenaamde series. Laatstgenoemde heten in het Chinees taolu (套路). In Japanse vechtsporten ook wel kata genoemd. De terminologie gebruikt in de trainingen is vaak een Nederlandse interpretatie van de Chinese naam of de Chinese naam uitgesproken in een Zuid Chinees dialect (Hokkien).

基本五步拳 5 stap
直線棍法 1-lijn stok
二十四手法 一阶段 24 technieken eerste fase
雙頭棍 Dubbelkop-stok
衝拳 Chong Kun – ‘Aanval’
四十八手法 一阶段 48 technieken eerste fase
混功 Kun Kung – ‘Mix’
九龙大刀 Breedsabel
柔拳 Jil Kun – ‘Soepel’.
梅花棍 Lotus stok
四十八手法 二阶段 48 technieken tweede fase
虎鶴雙拳 Tijger Kraanvogel
春秋大刀 Hellebaard
四十八手法 三阶段 48 technieken derde fase

Dit is de kern van de stijl “Noord Zuid Kungfu”. Naast de series zijn er natuurlijk nog veel andere elementen in het kungfu zoals speciale oefeningen voor explosiviteit (fajing 發勁), ademhalingsoefeningen (氣功), hardings en conditioneringsoefeningen (内功) en zelfverdedigingstechnieken (自衛).

Hierna is er nog een aparte uitbreiding mogelijk in de Sao Lim (Zuid Shaolin) stijl van de Penang Sao Lim Athletic Association In deze stijl ben ik mijzelf nog aan het ontwikkelen en neem graag geïnteresseerden mee in deze nieuwe reis. Ik ben niet gekwalificeerd om hierin les te geven maar kan het wel delen met gelijkgestemden. Gedeelten van deze stijl zijn in het verleden al in gemodificeerde vorm de revue gepasseerd andere gedeelten zijn totaal nieuw voor mij.