Training

Vanaf september 2019 zullen de trainingen zijn op dinsdag en donderdag avond van 19:30 tot 21:00 uur op een eigen, vaste locatie in de wijk Oosterheem, Zoetermeer. Op loopafstand van Randstadrailstation Willem Dreeslaan. De trainingen zijn besloten en alleen toegankelijk voor leden. Op dinsdagavond is nog plaats voor 2 nieuwe leerlingen.

Géén trainingen op:

2020:

5 mei

De trainingen worden georganiseerd vanuit de Stichting Noord Zuid Kungfu; de stichting heeft geen winstoogmerk en draait op de inzet van vrijwilligers. De lessen worden verzorgd door Dion Scholten. De lessen zelf zijn gratis; er wordt een bijdrage gevraagd om de stichting te ondersteunen en voor de onkosten van de accommodatie van 18€ per maand bij éénmaal per week trainen en € 25 bij tweemaal per week trainen.

Privéles op beschikbaar a €25,00 per uur. Flexibele tijden mogelijk.

Als je eens mee wil komen trainen, dan kan je éénmalig en vrijblijvend gratis drie kennismakingstrainingen volgen. Hierbij krijg je een idee van de basisprincipes van het kungfu en kan je eens zien hoe er het er zoal aan toe gaat. Meestal wordt kungfu training pas leuk na langere tijd; enige maanden tot een jaar. Daarom kun je beter drie kennismakingstrainingen volgen; met één proefles is het onmogelijk er achter te komen of je het leuk zal vinden of niet.

We trainen in een zwarte trainingsbroek en zwart t-shirt, beiden zonder merk, namen of strepen. Schoenen met een platte zool: liever geen hardloopschoenen, deze zijn ongeschikt door de wat hogere hak.

Na 6 maanden bestaat de mogelijkheid om volledig lid te worden. Een volledig lid krijgt een badge met het logo van Noord Zuid Kungfu. Deze word gedragen op het zwarte t-shirt op de linkerborst.

Inhoud trainingen.

De training is gericht op persoonlijke ontwikkeling en leren kennen van (on)-mogelijkheden van het eigen lichaam. Het doel is bezig zijn met en verdieping zoeken in het kungfu.Dat is ‘de kunst’. Uiteraard is het zo dat als men hier intensief mee bezig is, is men sportief bezig maar dit is niet het doel op zich. Er zal individueel worden getraind; ieder op zijn eigen niveau, snelheid en interesse.

In geval dat er wel klassikaal getraind word dan zal dat korte tijd aan het begin van de les zijn; warming up en wat algemene technieken als inleiding. Belangrijkste onderdeel van het kungfu zijn de zogenaamde vormen of series. Series van vastgestelde bewegingen waarin de principes van het kungfu tot uitdrukking komen. Dit kunnen ongewapende vormen zijn maar ook met een wapen zoals een stok, sabel of een hellebaard.

Daarnaast worden er een aantal zelfverdedigingstechnieken getraind welke gebaseerd zijn op de aangeleerde (stijl) technieken en principes.  Dit dient als basis voor verdere uitwerking ten einde het Kungfu te gebruiken om jezelf te beschermen.

Voor de gevorderden is het van essentieel belang zich bezig te houden met het harden of beter gezegd, ‘zwaar maken’ van handen en onderarmen. Hiertoe word er gedurende langere tijd relatief zacht geslagen, niet met de knokkels, tegen stootzakken gevuld met zand of knikkers en vlakke steen zoals graniet. Hierdoor ontstaat collageen vorming in de hand waardoor deze zeer sterk kan worden. En wanneer op de juiste, ontspannen, manier getraind word dan zal de hand zeer zwaar aanvoelen en de manier van bewegen in het kungfu drastisch beïnvloeden en veranderen.